Press "Enter" to skip to content

Skön spa-weekend på Krägga Herrgård

Vi slänger in våra väskor i bakluckan på bilen. Nu bär det iväg igen. Åter en resa med tjejgänget. Den här gången blir det en spa-helg på Krägga Herrgård. Vi ser alla fram emot en helg där vi kan samla nya krafter, få var sin behandling, äta god mat och dricka gott vin.

Resan tar ca 1 timme från Stockholm city. Kan tänkas gå lite snabbare om man inte svänger av vid fel avfart och tvingas åka ett extra varv runt Bergshamra som jag lyckades med :).

Väl framme i Krägga så ser vi en en skylt där det står Krägga Herrgård. Vi svänger in och snart växer sig en fin Herrgård fram med en sjö i bakgrunden. Så där Herrgårdsidylliskt som man hoppades att det skulle vara. Att det står en fin fasan vid vägkanten bygger på idyllkänslan lite extra.

Vi går in i Herrgården där vårt bord redan är dukat för afternoon tea. Här får vi in fina fat med goda läckerheter. Fatet innehåller nybakade scones, små goda smörgåsar, chokladmuffins, kakor och mycket annat. Alla är överens om att detta är den perfekta starten på en härlig herrgårdsweekend. God mat, bubbel och trevligt sällskap.

kragga_herrgard_mrsm_restips

Väl vid incheckningen förtas vår härliga känsla lite då bokningen verkar strula och vår bastubokning halverats i tid. Det finns inget som stör mig så mycket som när ställen inte kan hålla ordning på sina bokningar. Men det dröjer inte länge förrän dom har löst problemet och vi vår bastutid är återupprättad och jag måste säga att dom skötte det lilla misstaget väldigt bra.

Innan vår bastutid klockan 17.30 så avnjuter vi lite rosé i solen nere vid vattnet. Där finns en härlig brygga/terass att sitta på med bord och stolar. Här sitter vi och och pratar medans en och en av oss smiter upp till huvudbyggnaden för att få sin spabehandling.

Klockan närmar sig halv sex och vi svidar om till badkläder och tar oss ner till bastun. Och vilken bastu! Bastun ligger ute på vattnet och man tar bryggan ut till bastuhuset. När vi öppnar dörren möts vi av en ishink med en flaska cava och 5 stycken champagneglas, ett stort panoramafönster med utsikt övern sjön och vi är 5 tjejer som säger -Åhhhh, i kör och ler lyckligt. Bastun är även vedeldad. Ett måste när det är sjöbastu tycker jag. Förhöjer verkligen känslan! Modiga tjejer som vi är så tar vi vårt första vårbad så här i maj. Med både badmöjligheter i bastun (fanns en lucka i golvet) och utanför med stege från bryggan så var det väl ingen som kunde smita undan. Kallt som bara den men ändå härligt!

Krägga herrgård sjöbastu Mrs M restips

På kvällen är det sedan dags för middag och vi möts av personal som hälsar oss välkomna och visar in oss i ett rum brevid matsalen där vi får avnjuta var sin fördrink. I rummet finns även ett godisskåp. Där man under hela vistelsen kunde gå förbi och ta sig en söt liten godisbit eller två.

Godisskåp Krägga Herrgård Mrs M restips

Efter fördrinken förflyttar vi oss in i matsalen där vi äter en lång god middag i flera timmar. Trevlig personal som månar om att vi ska ha det bra, trevliga vänner med mycket skratt och en trevlig herrgårdsmiljö. En perfekt avslutning på dagen!

Sammanfattningsvis måste jag säga att Krägga Herrgård hade det lilla extra. Trevlig personal, god mat och de gjorde mycket för att man skulle känna sig välkommen. Bland annat så möttes vi av en liten vinflaska per person och en välkommen-lapp på rummet när man kom. Kändes väldigt gulligt och personligt! Jag kommer gärna tillbaka.

Priser: Vi bokade en spahelg för 2495 kr. Då ingick afternoon tea, en 30 minuters spabehandling, 30 minuters bastu (då vi hade två rum så blev det en timme bastutid för oss, då man räknar 30 min/rum), 3-rätters middag, hotellnatt och en god frukost. Läs mer på: http://www.kragga.se/

Hitta dit: Krägga Herrgård ligger en bit utanför Bålsta. Tar ca 1 timme från stockholm. För karta, se här: https://www.google.se/maps/place/Kr%C3%A4gga+Herrg%C3%A5rd+AB/@59.600501,17.396056,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x0:0x841866c258735f21?expflags=enable_star_based_justifications:true&hl=en

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *