Press "Enter" to skip to content

Skidresa – precis sådär som man drömmer om att den ska vara

En vecka har redan gått och jag sitter i bilen på väg hem mot Stockholm igen. Jag har precis tillbringat en fantastisk vecka i Björnrike tillsammans med familjen och vänner. Vår skidresa har precis varit sådär solig och härlig som man drömmer om att den ska vara. Det har ju varit några gånger som jag har suttit där i stolsliften på väg uppför fjället med vinden piskandes i ansiktet, skidglasögon nedfällda, jackan uppdragen och undrat varför jag överhuvudtaget betalat för detta och inte valt en solsemester istället. Men den här veckan har varit precis sådär fantastisk som en skidresa kan vara. Sol, bra backar och riktig skidglädje! Och nu sitter vi här i bilen och pratar redan om nästa års resa. Det är alltid ett bra betyg för en lyckad semester.

Varför Björnrike?
Varför ska man åka till Björnrike och vad har denna skidort att erbjuda till skillnad mot andra? Jag måste börja med att säga att jag har trivts väldigt bra i Björnrike. Jag hade gärna stannat en vecka till. Det var med tunga steg jag och familjen lämnade tillbaka nyckeln till lägenheten och satte oss i bilen.

Det är mycket som har varit bra den här veckan. För det första hittar du mycket boenden med ski in and out-lägen. Det är något som jag tycker är otroligt skönt. Skönt att lätt kunna åka till stugan om man vill ta en paus, laga lite lunch eller bara för att hämta en tjockare tröja. Ett annat stort plus har varit att det har varit väldigt lugnt och skönt i backarna. Lite med folk och även om vi hade turen att åka en off season-vecka upplevde jag det ändå lugnare än grannbyn Vemdalsskalet.

Jag tycker också att det funnits bra med backar som passat hela familjen. Vi alla har hittat våra favoritbackar. Min är Störtloppet, missa inte den! Är du däremot ute efter party tycker jag nog du ska välja ett annat resmål :).

björnrike skidor skidresa fjällen tips
skidresa vemdalen björnrike skistar tips

Kexchoklad för hela veckan
Om du varit i Vemdalen tidigare kanske du också har gjort Kexchokladjakten? Ja, för mig hade det kanske räckt en gång men mina barn drog med mig på denna jakt vid varje tillfälle, vilket blev hela fyra gånger denna vecka :). Måste i alla fall medge att det är ett bra sätt att få igång barnen på morgonen.

Kexchokladjakten är en skattjakt som Kexchoklad anordnar. Tävlingen går ut på att hitta ett antal bokstäver som är gömda någon stans i skidsystemet och att svara rätt på ett antal frågor som finns i anslutning till bokstäverna. Vinnaren får cirka 2 kg kexchoklad och det peppar nog de flesta barn. Jag som aldrig vinner något hade turen att vara vinnare en dag. Och dagen innan min dotter så nu har vi kexchoklad ända fram till sommaren tror jag 🙂

Afterski och trevlig middag
I backen hittar du också ett trevligt ställe som heter Bjärks. Det är en restaurang som bjuder på riktigt bra mat. Vi hade en supertrevlig middag här. Jag åt en riktigt god marulk och vill gärna komma tillbaka. Ett ställe du inte vill missa! På eftermiddagarna kan man också svänga förbi på after-ski. Ett glas i solen och lite musik är ju aldrig fel.

Nu återstår några timmar till Stockholm men detta är en resa jag kommer att leva på länge. Älskar energin som dessa resor ger mig!

After ski björnrike vemdalen tips skidresaMrsM Bjärks After ski restaurang Björnrike Vemdalen tips
Marulk bjärks mat björnrike skidresa tips

Information om resmålet

Boende:
Björnterassen 6-bäddsstuga, pris 5 200 kr
Bokat genom skistar.com

Liftkort en vecka:
Vuxen: 2 105 kr
Ungdom: 1 685 kr
Barn: Gratis t.o.m. 6 år

Avstånd
Stockholm–Björnrike, 516 km

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *