Press "Enter" to skip to content

Skidor, snö och vacker stadsvy – det är Hammarbybacken som gäller idag!

Ibland behöver man inte åka långt för att få lite härlig skidåkning. Det är ju lätt att man strävar efter det där bästa jämt men ibland behöver man inte flänga iväg till Sälen, Vemdalen eller Åre utan det räcker faktiskt med backen på hemmaplan. Det är ganska skönt att slänga in skidorna i bilen för att en timme senare svischa ner i backen och känna den där härliga friska vinterkänslan.

I Stockholm finns det några backar men jag har valt att åka till Hammarbybacken som ligger nära mig. Jag har tagit med mig familjen och vi tänkte ta en förmiddag i backen och köper var sitt 2-timmars liftkort. För mig och min man kostar liftkortet 150 kr/person. Ungdom kostar 100 kr och för barn upp till 7 år är gratis.

Efter lite kämpande med pjäxor, skidor och stavar står vi i liftkön för att sedan åka med ankarliften upp mot toppen. Väl uppe på toppen måste jag stanna en stund och titta ut mot stan. Tänk ändå att det finns en liten skidbacke nästan mitt i stan. Riktigt härligt tycker jag! Och det är allt ganska härligt att stå där på toppen och se staden som breder ut sig framför en.

Det är första gången vi åker skidor i år och vi tvekar något innan vi ger oss iväg nerför backen. Men efter första åket kommer allt tillbaka och det känns inte alls som att det var ett år sedan sist och vi åker av bara farten. Hela kroppen fylls av en lekfull glädje, lite som att man är barn på nytt. Allt handlar om här och nu och vi har riktigt kul. Allt eftersom tiden går blir det mer och mer folk i backen. Allt från barn, vuxna och skidskolor som åker förbi. Vi nyttjar våra liftkort till max och vi vill inte riktigt att det ska ta slut. Men väl i bilen igen kan vi bara konstatera att man borde göra detta oftare. Vi är alla nöjda efter en riktigt härlig förmiddag!

Resa hit:
Hammarbybacken ligger lite söder om stan. Med bil åker du väg 222 mot Nacka och Värmdö och svänger av vid Hammarby sjöstad. Åker du kommunalt får du åka till med tvärbarnan till Hammarby sjöstad och promenera de sista 500 meterna.

Pris:
2 timmars liftkort kostar 150 kr/person. Ungdom kostar 100 kr och för barn upp till 7 år är gratis. Finns allt från 1 timmes liftkort till heldagars liftkort.

2 Comments

  1. Travelsis_ Travelsis_

    Så härligt att ha så nära till skidbacke❄️?

    • info@mrsm.se info@mrsm.se

      Ja, det är verkligen härligt. Får nog passa på att ta en liten tur dit i helgen igen 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *