Press "Enter" to skip to content

Sju snabba skärgårdstips

Min kompis frågade härom dagen om jag hade några skärgårdstips. Självklart delade jag några tips med henne och tänkte att det finns nog flera skärgårdssugna semesterfirare där ute som vill besöka Stockholms skärgård så här kommer de 🙂

Möja
Var på Möja förr året och det var jättemysigt. Vi bodde på Möja Värdhus. Det finns även ett STF vandrarhem på ön där man kan bo. Vi hyrde även cyklar en dag av värdshuset och cyklade runt lite på ön. Bra restauranger hittar du på både Möjas värdshus och  Wikströms fisk.

Finnhamn
Här finns det en jättetrevlig restaurang med mat och bar och utsikt över vattnet. Ön var mysigt men ett minus var dock vandrarhemmets gemensamma toalett, den var den äckligaste jag har sett. Jag mejlade så klart STF och klagade och förhoppningsvis har de fixat till det i år.

Gällnö
Supermysig liten ö. Trevlig liten badplats på andra sidan ön där man kan hänga en dag. På ön hittar du också en enkel cafe/krog nere vid vattnet där man kan sitta och äta och mysa i trädgården precis vid vattnet. Observera att krogen är stängd på måndagar. Då är det endast den lilla lanthandeln som är öppen. Vill du stanna över natten på ön finns här ett vandrarhem, kolla STF:s hemsida.

Lidö, Arholma och Fejan
Om du vill åka till Norra skärgården skulle jag tipsa dig om att åka till öarna Lidö, Fejan och Arholma. Då kan ni båtluffa mellan de öarna 🙂.

Lidö – Jätteliten ö men en jättetrevlig restaurang/krog. På krogen finns det även fräscha rum att hyra. På ön finns även vandrarhem och några stugor. Räcker med en dag sen har ni gjort ön 🙂.

Arholma – Ännu en väldigt mysig liten ö. Här bor man på ett enkelt vandrarhem. Finns ett cafe i anslutning till vandrarhemmet där man kan äta enklare mat. Tips är att ta med middag själv och hyra en bärbar grill av caféet och sitta på en klippa och grilla i kvällssolen. Här finns även kajaker att hyra. Finns en restaurang på andra sidan ön som man kan gå/cykla till. Maten där var inget vidare men det är en fantastisk kvällssol där, så mitt tips är att gå dit och ta ett glas vin innan och titta på solnedgången.

Fejan – Hit åker alltid jag och min man och äter julbord varje år. Fantastisk bra restaurang. Den brann ner förra sommaren men nu ska den vara uppbyggd igen. Här finns det vandrarhem man kan bo på och havsbastu man kan hyra. Ön är liten så en natt räcker.

Utö
Vill man ha en liten större ö men mer utbud skulle jag rekommendera Utö (södra skärgården). Här kan man hyra cyklar och det finns flera boendealternativ. Finns tre restauranger vid vattnet. Vilket gör att det finns lite mer att välja på. Här kan ni gott och väl stanna några nätter.

Hoppas ni får en toppensommar i skärgården!

2 Comments

  1. Yup, that’ll do it. You have my apeipcration.

  2. I was really confused, and this answered all my quieostns.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *