Press "Enter" to skip to content

12 restaurangtips i Stockholm

Mat tycker jag är en av livets stora njutningar. Jag älskar att gå ut och äta med min man eller mina vänner och njuta av de goda köken som finns i Stockholm. Lyxen med att bo i en större stad som Stockholm är just det fantastiska restaurangutbuden tycker jag.

Även om jag gärna lägger en slant på restaurangbesök behöver det inte vara en finkrog med vita dukar och 7-rätters. Nej, jag hittar gärna den där kvarterskrogen eller mellanklassrestaurangen som serverar god mat till lagom priser.

Eftersom jag ofta får frågan om jag har några restaurangtips tänkte jag att jag ska dela med mig av mina bästa restaurangtips i Stockholm här.

Nybrogatan 38
På Nybrogatan ligger denna härliga lilla restaurang som du inte får missa. Här serveras fantastisk god mat från det svenska köket till bra pris. Jag har ätit allt från lamm till god röding. Ett plus är alla smårrätter som finns på menyn. Alltid lika trevligt att beställa in några innan huvudrätten kommer.

Nytorget 6
Denna restaurang är väldigt lik Nybrogatan 38 och har samma ägare. Ett plus här är att de har mycket barplatser vilket gör att den spontane besökaren ofta kan få en barplats där man kan få sin middag serverad. Ett bra AW/middagsställe för den som inte bokat bord helt enkelt. En av de mest prisvärda restaurangerna i Stockholm enligt mig. Hög klass på maten till lagom prislapp.

Lilla ego
I vasastan nära odenplan ligger denna mysiga restaurang. Här serveras fantastisk god mat från det svenska köket. Inget lämnar köket förrän det som ligger perfekt på tallriken. Det är bara en njutning av att titta in i köket och se hur kockarna smakar, diskuterar och hjälper varandra för att varje rätt ska bli så bra som möjligt. Portionerna är inte jättestora och man orkar en förrätt eller efterrätt utan problem. Jag lovar att du kommer få en smakupplevelse som är värd varje krona.

B.A.R
På Blasieholmen ligger denna härliga fiskrestaurang. En modern, trendig och lite avslappnad restaurang som är väl värd ett besök. Här kan du välja en färdigkomponerad rätt i menyn eller gå fram till fiskdisken och titta på dagens fångst för att sedan bestämma dig i samråd med kockarna. Kött finns men det är först och främst fisk som gäller på menyn. Finns även en trevlig bardel för den som vill sitta kvar och ta en drink efter maten.

Oaxen Slip
För den som inte vill äta lyxmiddag för några tusenlappar på Oaxen krog finns även deras Oaxen slip. Med sitt trevliga läge vid vattnet ute på Djurgården är detta ett riktigt litet guldkorn. Här serveras fantastiskt god mat i en lugn miljö. Perfekt restaurang för det romantiska paret eller för kompisgänget som vill kunna sitta på en restaurang och prata.

Restaurang tips Oaxen

Farang
Denna asiatiska restaurang i Vasastan är riktigt bra. Detta är en stor restaurang med ganska hög ljudnivå då det ryms mycket folk. Här kan du antingen välja någon av deras bestämda 6-rättersmenyer eller ta en vanlig varmrätt. Här kan man med fördel ta in mat tillsammans och sitta och dela vilket är trevligt. Jag tog senast en 6-rättersmeny och till min förvåning var revbensspjäll med jordnötsås den godaste rätten jag ätit på länge. Missa inte den!

Farang tips restaurang

Niklas
Detta är krögaren Niklas Ekstedts restaurang och jag har ätit här många, många gånger. Jag tycker att det alltid serveras god mat och att personalen är trevlig. Jag går hit ofta med vänner eller min man efter jobbet. Även här har de oftast lite smårätter som är trevligt att beställa in innan huvudrätten. Innan restaurangdelen har de även en stor bardel som är väldig trevlig att sitta i. Maten som serveras är från det svenska köket men ibland kan menyn vara inspirerad från olika delar av världen. Vissa säsonger har de även pizza på meny och den är fantastisk. Jag hoppas deras kantarellpizza hamnar på menyn i höst igen då det är den godaste pizzan jag har ätit.

Drink restaurang tips stockholm

Supper
Här är ett toppenställe för den som ska ut och äta med kompisgänget eller kanske kollegorna på jobbet. Här finns flera lite större bord och maten är gjord för att man ska dela med varandra. Här serveras mat med sydamerikanska smaker. Ett riktigt bra ställe.

Pastis
I Gamla stan hittar du denna lilla franska bistron. Liten, intim med en härlig atmosfär. Här äter du god mat från det franska köket. En riktig liten pärla. Ett tips är att ta en fördrink på den trevliga baren Pharmarium innan ditt restaurangbesök.

Publico
Älskar man tacos kan det inte bli bättre. Här får du härliga lyxtacos som smakar fantastiskt. Är du tidig kan jag rekommendera dig att ta en god drink i baren innan maten.

La Vecchia Signora
För dig som älskar italienskt finns det ett litet guldkorn på Södermalm som heter La Veccia Seniora. Här äter du god italiensk mat i en lugn trevlig restaurang. Vill du gå vidare och ta en drink efter besöker befinner du dig bara ett stenkast från Nytorget där det finns fullt med restauranger och barer.

Surfers Stockholm
På Regeringsgatan mitt i centrala Stockholm hittar du denna moderna asiatiska krog med ett kinainspirerat kök. Men låt dig inte luras, det är allt annat än en vanlig gammal kinakrog. Maten här är något helt annat. Restaurangen är inredd i färgglada färger och maten är ljuvlig. Väl värd ett besök.

Jag hoppas nu att mina favoriter även kan bli dina 🙂 Bon appétit!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *