Press "Enter" to skip to content

Möt lugnet på Rayong beach i Thailand

Vi sitter i en taxi mot Rayong beach i Thailand, trötta men spända över vad som väntar. Taxichauffören stod med en skylt och väntade på oss när vi kom igenom passkontrollen. Kändes riktigt lyxigt att ha förbokat en taxi denna gång. Det är faktiskt första gången vi gjort det. Bilen bokade vår hyresvärd åt oss och vi ska betala 3200 TBH för resan mellan Bangkok och Rayong beach. Väldigt skönt när allt är fixat ibland när man reser med barnen även om de är rätt vana att ha en mamma som drar med dem på diverse äventyr.

Trots alldeles för lite sömn är det svårt att sova i taxin, man kan ju inte låta bli att titta ut genom fönstret och se på omgivningen och allt spännande som händer utanför fönsterrutan. Efter cirka 2,5 timmar saktar bilen ner och svänger in där vi ska tillbringa vår vecka. Resorten vi ska bo på ligger precis mellan Ban Phe och Mae Phim.

MOJ SWEDEN Skötväska skötväskor resa

Nya ställen att upptäcka i Thailand
Jag har varit i södra Thailand flertalet gånger och det har varit fantastiskt varje gång. Då har jag flugit direkt till Phuket. Denna gång har jag kommit över hyfsade biljetter till Bangkok vilket gör att jag har chansen att upptäcka en helt ny del i Thailand utan att behöva ta mig tvärs över hela landet. Jag har beslutat att jag ska ta mig till Rayongområdet och Rayong beach och har hittat en lägenhet via HomeAway som jag och mitt resesällskap ska hyra i en vecka. För lägenheten har vi betalat cirka 5000 kr och den har kök, vardagsrum och tre sovrum.

Framme i Rayong och vår lägenhet
Lägenheten är utforskad och alla är nöjda över valet. Vi har hunnit kolla in resortens två restauranger och fått i oss en god lunch. Nu är det poolen som gäller. Det finns en pool precis vid hotellbyggnaden men vi går från hotellbyggnaden mellan små villor som ligger längs en gång ned mot stranden. Precis vid stranden ligger ytterligare en pool precis framför strandkanten och den ser lika härlig ut i verkligheten som på de bilder vi har suttit och tittat på innan vi reste. Det dröjer inte många sekunder förrän kläderna är kastade och vi alla fyra ligger i poolen. Nu kan semestern börja!

rayong beach thailand resa tips

Rayong beach, en lång strand
Efter att ha kollat in vår resort och tagit kortare promenader inser vi ganska snabbt att stranden är lång och avstånden är lite väl långa för att promenera runt med två barn. Om man inte vill gå är alternativen att åka med den lokala “bussen”, hyra bil eller hyra en Sareng. Den lokala “bussen” är en pickup-bil som åker mellan Ban Phe och Mea Phim cirka en gång i halvtimmen. Man går ut till vägen och vinkar så stannar taxin och man får åka med på flaket för en billig peng. Vanliga taxibilar är det ganska ont om. De enda vi ser är de som är på väg tillbaka till Bangkok och precis kört ner turister till Rayongområdet och som blir glada för en liten extrakörning när de ändå är i området.

Rayong beach Thailand strand MrsM

Ta sig fram i Rayong, Thailand – Sareng bästa sättet
Jag undviker gärna taxibilar utan säkerhetsbälten i största möjliga mån och därför finns det bara  två alternativ som är aktuella för oss. Antingen hyr vi en bil eller en Sareng. Sareng är en moped med en sidovagn. Vi beslutar oss för att vi ska hyra en Sareng och barnen jublar. Men när vi startat vår Sarengjakt inser vi ganska snabbt att det var svårare än vi trott. Det är fler turister än vi som insett att det är ett bra sätt att ta sig fram på här och alla Sarenger är uthyrda runt vår resort. Men vi vill verkligen ha en Sareng och ger inte upp. Vi tar en taxi till Mae Phim och där hittar vi tillslut ett ställe som både har Sarenger och hjälmar till oss alla fyra. Att få tag i en hjälm är inte självklart i Thailand. Enligt lagen behöver endast chauffören ha hjälm i Thailand och därför är det ofta ont om hjälmar på uthyrningsställena. Säkerhetstänket här är också inte alls samma som hemma i Sverige. Det hade därför inte varit dumt att packa ner barnens cykelhjälmar men det finns ju även en begränsning hur mycket man kan packa med sig.

Rayong beach i Thailand – här känns livet enkelt
Vi njuter av lugnet här i Rayong och har det fantastiskt. Precis som man vill ha det på en semester. Det är något som jag alltid gillat med Thailand. Livet känns helt plötsligt väldigt enkelt. Ingen stress utan man bara tar dagen som den kommer. Jag gillar också människorna i Thailand. Man får nästan alltid ett trevligt bemötande och de är väldigt gulliga mot barnen. Vi badar, solar och äter god mat. När vi tröttnar på lugnet i vår egen resort tar vi vår Sareng och ger oss iväg på en liten utflykt. Längs den stora vägen sitter det fullt med skyltar till olika restauranger som ligger nere vid vattnet. Det är lika spännande varje gång vi åker där och ska välja vilken väg vi ska åka in på idag. Spänningen när man åker ner för en guppig grusväg och inte vet vad som väntar bakom kröken.

Rayong beach Thailand Mrs M restips

Ett litet favoritställe som vi hittar heter Bee Happy. Det är en liten familjerestaurang. Medans kocken står och lagar mat och gästerna sitter och äter sover samtidigt några barn middag mitt i restaurangen. Här sitter man med sanden mellan tårna samtidigt som man får god mat och har en fantastisk vy framför sig. När barnen tröttnar på att sitta stilla är det bara att fortsätta leka på stranden eller börja bada igen.

Rayong beach Thailand resa

mrsm Thailand Rayong beach tips resa

Resan i Rayong lider mot sitt slut
Vi packar för fullt då vi ska vidare mot nya äventyr. Ingen av oss vill riktigt åka då vi känt att vi haft en riktigt bra vecka. Vi är alla överens om att vi skulle gärna åka hit igen.

Fakta om resan
Flyg
Vi flög med Norwegian, biljettpris cirka 6 500 kr/person

Boende
Vi bokade boende via HomeAway och betalade 5 000 kr för en vecka. Vår hyresvärd hade en anlitat en kille på resorten som tog hand om uthyrningen och vi blev väl mottagna på plats och fick all hjälp vi kunde önska oss.

Vill du ha fler Thailandstips. Läs även mina inlägg om:
Koh Samet, Koh Lanta, Koh Hai och Nai Yang beach

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *