Press "Enter" to skip to content

Jag bara älskar skidsemestrar- Vemdalen nästa!

Bilen är fullpackad och vi har 52 mil framför oss. Denna gång bär det av till Vemdalen. Det är påsklovsvecka och vi gör som så många andra, åker på fjällsemester. Jag bara älskar skidsemestrar. Finns det något bättre än att vara ute i backen hela dagen, ta en paus i toppstugan, basta, ta ett glas på afterskin medans något lokalt band står och sjunger för att sen gå runt i underställ halva kvällen i stugan med ett glas vin i handen. Det är semester det!

Finaste stugan i Vemdalen
I år har vi nog bokat den finaste stugan hittills. Jag har bokat den via skistar.com och den ligger precis bakom Högfjällshotellet, 50 meter från liften. Lägenhetslängorna heter Skalgården och tillhör Högfjällshotellet. Mina förväntningar är höga.

Vi kör för fullt och vårt första stopp är i Ljusdal. Här passar vi på att äta lunch och handla all mat för veckan. Även om Ica-butiken i Vemdalsskalet är väldigt bra så blir det billigare att handla all mat här. Efter ett välbehövligt stopp för både barn och vuxna hoppar vi in i bilen igen och drar vidare mot Vemdalen. Efter några sista riktigt tröga mil är vi äntligen framme. Jag vrider om nyckeln i dörren till vår lägenhet och går in och vi pustar alla ut. Nu kan semestern börja!

Skidåkning när den är som bäst
Med mina skidor över axel och en 3-åring dragandes efter mig så är vi strax framme vid liften. Den här gången har vi åkt hela familjen och tanken är att vi alla ska åka skidor den här veckan. Så planen är att både vår 6- och 3-åring ska åka obehindrat när veckan är slut. Vi tar oss bort till liftarna och barnbacken. Jag och min dotter ställer oss på rullbandet och tar oss upp i backen för ett första åk. Äntligen!

Barnområdet i Vemdalen är kanon. En liten barnbacke med rullband och bredvid finnas en knapplift till en lite brantare barnbacke. Dag 2 så fortsätter vi kämpa i backen och det är fantastisk hur fort barnen lär sig och vi kan snart ta stolsliften högre upp på berget och åka tillsammans. På eftermiddagarna går barnen på fjälldagis. Fjälldagis är något som Skistar erbjuder för ca 130 kr/dag och det är två timmar på eftermiddagen mellan klockan 14.00-16.00.

Vemdalen skidor Mrs M restips

Jag sitter med ett glas cava i handen och tittar ut över fjället. Barnen är på fjälldagis. Vi har haft en hel dag tillsammans som varit fantastisk men nu är det min och min mans tur. Vi har precis tagit några åk men avslutar dagen med var sitt glas cava i solen. Jag vrider på huvudet och tittar bort mot backen och ser några åkare ta fart och åker ned. Bra snö, sol och fantastiska backar. Det är just sådana här dagar som gör att man vet att skidsemestrar är värda varenda krona. Tiden går alldeles för fort och vi dricker upp vår cava och åker ned mot barnområdet och barnpassningen. Vi får ett härligt åk ner till barnområdet och där ser vi barnen och förstår att de har fått åka skoter. När de får syn på mig så lyser deras ansikten upp och de har bråttom att berätta om vad de har fått göra idag.

Efter många middagar i stugan tycker vi att det är dags för en restaurangkväll. Idag ska vi testa en restaurang som heter Hildings krog. Det bådar gott då den är med i White guide. Vi gör oss i ordning och promenerar till restaurangen. Det är ca 100 meter att gå till restaurangen så det känns väldigt bra. När vi kommer in i restaurangen får vi ett bra mottagande och vi blir placerade vid vårt bord. Jag beställer in en löjromstoast till förrätt och en röding till varmrätt. Rätterna kommer in en efter en och allt smakar bra. Så hit kan vi verkligen tänka oss att gå igen.

Några dagar senare är vi åter igen lite sugna på att gå ut och äta. Denna gång provar vi Högfjällshotellet. Nu är påsklovsveckan slut och det märks tydligt då vi är helt ensamma i restaurangen. Vi ser några bord som är bokade men vi är först på plats. I hörnet på restaurangen finns en lekhörna vilket är perfekt för oss då vi vet att barnen kommer att tröttna på att sitta still så fort de har slukat sin mat. Jag beställer en förrätt med chevre och rödbetor och en skaldjursgryta till varmrätt. Blir tyvärr lite besviken av skaldjursgrytan då den var alldeles för krämig för min smak. Kändes alldeles för gräddig, jag föredrar en tomatbaserad soppa. Smaken var det inget fel på annars. Däremot var förrätten helt fantastisk. Den var supergod! På väg hem till stugan kan vi åter igen konstatera att vi haft en toppendag och att skidresan är värd varenda krona.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *