Press "Enter" to skip to content

Hur hittar man billiga resor?

Jag får ofta frågan hur i fridens namn jag alltid hittar billiga resor. Sanningen är den att det gör jag inte. När jag går in på de vanligaste researrangörerna hemsidor med ett resmål i sikte drar mina resor också iväg i pris. Speciellt om man ska resa hela familjen med två vuxna och två barn som man ska betala fullpris för. Jag inser ganska snabbt att antingen blir det bara en resa det året eller så behöver jag hitta ett billigare alternativ. Men hur gör man då?

Största misstaget man ofta gör är att man begränsar sig till ett resmål. Ofta har man den där destinationen i huvudet som man har tänkt på länge. Det går bra om man är flexibel i sin kalender och kan resa när som helst på året. Då kan man ju alltid resa en period när man ser att resmålet är billigare men är man begränsad till ett visst datum gör ofta detta att resmålet drar iväg i pris. Kanske har man ett jobb eller barnens skolgång som man behöver ta hänsyn till.

Istället för att tänka på ett specifikt resmål är mitt tips att du istället tänker bredare. Sikta in dig på de datum du ska resa och sök på alla tänkbara resmål. Gör sedan en lista och skriv upp de flygbiljetter som är billigast just då du tänkt åka på din resa. Efter det är det ofta några alternativ som du kan stryka direkt som du inte kan tänka dig men sen har du kanske två, tre stycken kvar.

Därefter söker du efter boendealternativ. Kanske är det en av destinationerna där boendet drar iväg i pris, då stryker du den. Ganska snabbt har du en resa som är bättre än de andra och valet blir ganska enkelt. Ett ganska kul sätt att söka resor på. Ofta dyker nya destinationer upp som du kanske aldrig ens tänkt på 🙂

Och när du hittat den där resan. Vänta inte! Det slutar oftast med att du sitter där några veckor senare med samma resmål uppe på dataskärmen men resan har gått upp i pris och du bokar den ändå. Lycka till i ditt sökande!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *