Press "Enter" to skip to content

Drömt om att vara en cowboy/cowgirl för en dag. Besök High Chaparral, Sveriges Vilda Västern.

Sommar, sol och bad. Visst älskar man sommaren. Den där årstiden man går och längtar till hela året och helt plötsligt är den här. Men efter mycket bad, bad och bad känner jag att hela familjen behöver göra något annat en dag. Vi blir lite rastlösa och behöver omväxling. Mina och barnens önskningar brukar vara ganska olika och denna dag blev det barnens önskning som gick igenom. Vi har åkt till Sveriges vilda västern, High Chaparral.

Vi har precis betalat och gått in genom entrén. Det är som att komma in i en helt annan värld. Just nu befinner vi oss på en gata i vilda västern. Vi ser cowboyhattar överallt och vi såsom många andra börjar med att kliva in i en shop där man kan köpa cowboyhattar och alla möjliga olika revolvrar. Min dotter pekar nöjt på en rosa cowboyhatt och en rosa revolver när det är hennes tur att välja.

High Chaparral revolver Mrs M tips resa

Jag har varit lite skeptisk till att åka hit men kände att det ändå kunde vara kul att göra något nytt för barnen. Parken är väldigt fint uppbyggd och jag ser glädjen i barnens ögon och de är helt uppslukade av vilda västern-världen de befinner sig i och jag kan bara konstatera att det var ett bra beslut att åka hit.

Vi går igenom broschyren vi fick kollar vilka typer av aktiviteter det finns att göra och vilka som är dagens shower. Vi börjar med att gå till Indianernas område där dagens första show börjar. Här får vi se på lite indiandans och höra lite om indianernas historia.

Dagen flyter på och vi sitter i publikhavet till showen Wild West Stunt Show. En av skådespelarna skriker på hjälp till publiken. Han vill ha hjälp då staden snart kommer att bli anfallen av banditer, igen. – När banditerna kommer. Kan ni då hjälpa mig att skjuta på banditerna och försvara staden, säger mannen på scen. Man ser hur alla barn sitter spända och tar upp sina revolvrar för att några sekunder senare skjuta allt vad de kan när bovarna rider in i staden. Denna show är den bästa vi går på och vi får även se en stuntman göra ett hopp från tolv meter upp i luften. Häftigt.

high chaparral Mrs M resblogg tips

Under dagen åker vi diligens, tåg där vi blir överfallna av rånare, ser fler shower, rider och mycket mera. Många av High Chaparrals besökare är utklädda vilket ökar på stämningen i parken. Några är så bra utklädda att man tror att de jobbar på parken men man inser efter ett tag att de faktiskt bara är besökare.

Mrs M resblogg High Chaparral Cowboys

I slutet av dagen kommer en av parkens anställda och skojar lite med barnen. Han frågar också om de har rånat någon butik. Med stora ögon tittar de på mannen och svara att de inte har rånat någon butik. Men det måste ni ju göra sa mannen, då får ni ett silvermynt. Och snart har de rånat både banken och skoaffären och visar stolt upp sina silvermynt som de har i händerna.

Mrs M resa tips High Chaparral Cowgirls bankrån

Efter en hel dag i vilda västern kan jag bara inse att jag är nöjd. En dag räcker för mig. Barnen hade nog kunnat stanna flera utan tvekan. Tack High Chaparral för en trevlig upplevelse.

Inträde för en dag: 320 kr för alla över 100 cm

Var ligger det? High Chaparral ligger i Småland mellan Gnosjö, Anderstorp och Värnamo.

Mrs M resa tips blogg High Chaparral Sverige

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *