Press "Enter" to skip to content

Härliga Arholma, jag kommer snart tillbaka!

Vi sitter och googlar på olika skärgårdsöar. Vore ju kul med något nytt, något som inte kostar 2000 kr/natten eller är för turistigt. Vi ska åka i morgon och så här i sista minuten så styrs vår resa efter vart det finns ledigt boende och inte efter det första resmålet man tänker på. Frustrerad knappar jag på datorn men de flest resmål som dyker upp och som har online-bokningar är fullbokade. Jag slits mellan hopp och förtvivlan men helt plötsligt hittar jag det. Vandrarhemmet Arholma nord. Jag bokar direkt och så var det bestämt. Jag känner mig nöjd och den förtvivlade känslan jag nyss kände är borta.

För att ta oss till Arholma har vi förbokat båtbiljetter med Norra båtlinjen. Som alltid är det lite nervöst om man har gjort rätt. Visst bokade vi rätt dag? Och visst var det nu båten skulle komma? Eller står vi här en timme försent? Jag trippelkollar biljetterna igen på mobilen men det ska stämma. Jag lutar mig mot min mans axel och helt plötsligt känner jag att han rycker till. – Titta, visst måste det vara den, säger han och pekar mot en liten grå plåtbåt som kommer emot oss. Jag nickar instämmande, det måste vara den.

Båten lägger till och ut kommer en man. – Marie, ni ska till Arholma, visst?! – Ja, det stämmer och vi hoppar ombord.

Båten är liten och det får väl plats en 12-15 personer på båten. Båten far fram i snabb hastighet och efter ca 20 minuter är vi framme. Båten åker in i en liten vik där den lägger till vid en liten brygga. Vi hoppar av och min rullväska kanske inte är speciellt skärgårdsanpassad och den hoppar upp och ner på grusgången där vi går upp i riktning mot Vandrarhemmet. Vid incheckningen står en glad kille med lockigt yvigt hår, ser ut som om man har ryckt honom direkt ur scoutkåren. Med sitt härliga leende hälsar han oss välkomna och vi får vår nyckel. Rummet är enkelt, ingen lyxsvit men helt ok för att vara ett vandrarhem. 

arholma mrsm restips arholma Mrs M restips

 

Efter att vi har installerat oss i vårt rum så packar vi en badväska och beger oss ut i det fina sommarvädret. Vid receptionen finns det även ett café/enklare matställe. Där köper vi med oss två goda laxwraps och lite annat gott och promenerar sedan mot klipporna. Efter att ha gått en liten bit hittar vi just den perfekta klippan för oss. Här ligger vi och njuter av solen, lugnet, omgivningen, ett glas vin och bara av varandras sällskap. Vi har en sådan där härlig dag tillsammans som man vet att man kommer att leva på länge.

arholma Mrs M restips stockhlolms skärgård

Efter en fantastik fin sommardag på Arholma berger vi oss upp till vandrarhemmet igen. Vi byter om och sätter oss utanför vandrarhemmet och dricker lite rosé i solen för att sedan ge oss iväg för att inta en god middag.

Utbudet på matställen är väldigt begränsat på Arholma så med facit i handen så hade det inte varit en dum idé att ta med sig egen middag. Vandrarhemmet hyr ut preppade grillar, så vid härliga sommardagar så kan det väl inte bli bättre än att sitta och grilla på en klippa med sin man, fru eller vänner.

Till restaurangen Arholma dansbana, krog och café är det ca 1 -1,5 kilometer att promenera från vandrarhemmet och är det resturangtips vi fått. Tyvärr är inte maten här någon höjdare. Priserna är dyra i jämförelse med nivån som maten håller. Men utsikten och kvällssolen här är fantastisk. Vid fint väder så rekommenderar jag att ni först kör en härlig middag ute i det fria på någon klippa för att sedan gå  hit och ta ett glas vin eller två och titta på solnedgången.

Efter ett härligt dygn är det är med tunga steg vi lämnar Arholma. Jag lovar att jag snart kommer tillbaka!

Kommunikationer: Till Arholma tar du dig med Norra båtlinjen, läs mer här http://www.stridsholmen.se/arholmagraddo.html. Tänk på att du måste förboka plats på båten.

Boende: Vandrarhemmet Arholma nord kostar det ca 495 kr/person. Läs mer på http://www.arholmanord.se/.

Att göra: Hyr cyklar, hyr kajak eller bara njut av sol och bad på en klippa. Tänk på att om du är sugen på att paddla kajak så bör dessa hyras i tid innan. Det var en poppis aktivitet och alla kajaker var uthyrda när vi var där.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *