Press "Enter" to skip to content

Familjemys! Spadag på Yasuragi

Vilken härlig dag jag har haft idag. Idag tog jag med hela familjen till Yasuragi. För dig som inte känner till Yasuragi så är det ett spa som ligger cirka 2 mil utanför Stockholm. De senaste åren har detta spa öppet för hela familjen under sommaren. Annars brukar de ha en åldersgräns på 16 år som många av Sveriges spaanläggningar vilket jag tycker känns vettigt. Oftast när man går på spa vill man ju ha det lugnt och skönt och inte ha livliga barn omkring sig. Men så här på sommaren när många är lediga och är med sina familjer tycker jag att det är en smart idé av Yasuragi. Många är hemma med sina barn och vill umgås och varför inte åka på spa tillsammans en dag eller två och bli bortskämda.

Jag och min familj har i alla fall haft en fantastisk dag idag. Vi började med att tvätta oss. När man kommer in i duschen på Yasuragi har de små kärl och pallar där du sitter och tvättar dig. Min dotter tyckte det var fantastiskt roligt och vi höll knappt på att komma därifrån. Sedan badade vi i den stora poolen för att sedan gå utomhus och bada i deras varma pooler med utsikt över havet. Underbart, avslappnande och fridfullt.

Efter en hel del badande gick vi och var med på en av dagens aktiviteter. De har en uppsjö av aktiviteter som pågår under dagen och som ingår i entrépriset. Är det något som lockar en är det bara att dyka upp på aktiviteten. Vi valde att vara med på en klangresa. Liggandes på var sin madrass på golvet nedbäddade under var sin filt fick vi höra klangljud från olika metallskålar från Tibet. De vibrationer som uppstår ska ha en läkande effekt påstås det. Läkande eller ej var det i alla fall otroligt avslappnande och en skön stund. Aktiviteten var kanske lite för lång för min fyraåring även om hon skötte sig utmärkt.

Till lunch åt jag en god sotad lax. Och jag måste erkänna, det är tredje gången jag är på Yasuragi på två månader och jag var tvungen att ta den igen. Den är gudomligt god. Missa inte den! Barnen fick däremot avnjuta en god barnbuffé, alltifrån sushi till spagetti med köttfärsås. Lunchen serverades på Yasuragis Sakébar och vi satt givetvis ute med utsikt över havet.

Efter en god lunch, mer badande, bastubad och pyssel cyklade en väldigt nöjd familj hem till sitt hus igen. Vi lär komma tillbaka nästa sommar igen!

One Comment

  1. You write so hotensly about this. Thanks for sharing!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *