Press "Enter" to skip to content

Ett härligt stopp i polkagrisstaden Gränna

Efter att ha varit hos goda vänner i Jönköping är det dags att åter bege sig mot Stockholm igen. Men för att göra hemresan lite roligare bestämmer vi oss för att ta ett stopp i Gränna. Och barnen var inte svårövertalade. För vem älskar inte polkagrisar!

Skötväska skötväskor smidig resa MOJ SWEDEN

Efter ca 30 minuter från Jönköping svänger vi av E4:an mot Gränna. Vi rullar in i en liten gullig stad med trähus och en riktig idyll-känsla. Efter en liten stund har vi hittat parkering och parkerat bilen. Vi inser ganska snabbt att klockan drog iväg och det första vi behöver göra är att hitta ett lunchställe. Min dotter tycker vi kan äta polkagrisar till lunch men jag propsar på att vi faktiskt behöver lite riktig mat 🙂

Vi går in på en liten restaurang som heter Valvet. Här väntar vi en stund innan vi får ett bord men det var väl värt den lilla väntan. Jättemysig lugn atmosfär och riktigt god hemlagad mat. Både jag, min man och barnen är nöjda. Och personalen var också supergullliga. För lunchbuffén får vi betala 120 kr/vuxen och 80 kr/barn.

Efter lunchen är barnen ivriga att gå mot huvudgatan där det ligger flertalet polkagrisbutiker på rad. Favoritbutiken är Polkapojkarna men vi hinner även titta in i ett gäng andra butiker innan vi når Polkapojkarna. I flertalet av butikerna kan man titta genom en glasruta hur de tillverkar Polkagrisar. Något som gör det lite extra roligt att köpa polkagrisar här på plats i Gränna. Efter både provsmakning och tittande på tillverkning står vi åter igen på huvudgatan med en stor påse full med goda polkagrisar och kolor. Nu ska vi väl ändå klara oss ända hem till Stockholm!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *