Mrs M

Följ med mig, Mrs M på mina resor och ta del av mina erfarenheter och tips. Välkommen.

En dag på Bråvalla festival

Idag kom jag hem igen efter en snabb tur ner till Norrköping och Bråvalla festival. Med band som Daniel Adams-Ray, Timbaktu, Biffy Clyro, Rammstein, Sumfords & Sons och Zara Larsson har jag svårt att klaga. Det var en fantastisk dag med massor av grym musik.

För mig och man var det stora dragplåstret Biffy Clyro. I Aftonbladets recension skrev repporten ”Att fler inte har upptäckt det här bandet är obegripligt” i sin kommentar om vad som var sämst med konserten. Jag kan också helt instämma i att det bästa med konserten var låten ”Many of horror”. Trots att jag inte brukar falla för killar med långt hår, tatueringar över hela kroppen och skägg så kan man ju inte bli annat än lite kär. Fantastisk sång och känsla i framförandet.

Det är något härligt med festival. Alla är på gott humör och man går från scen till scen och lyssnar på grymt bra musik i minst 12 timmar. Allt detta för cirka tusenlappen. Att stå och höra hur flera tusen tjejer kan Zara Larssons låtar utantill, se alla som kommit för att se Rammsteins show var underbart.

Laddar man ner Bråvallas app ser man lätt vilka konserter som spelas och man kan lätt hitta vilken scen man ska gå till på området. Ska du åka till Bråvalla festival är ett tips att du registrerar dig för festivalens pop-up-system. För att kunna handla mat och dryck på festivalen har varje person ett litet armband med ett chip i. Detta håller du upp i kassan varje gång du handlar. Systemet upptäckte jag först när jag var sugen på en cider. Att registrera sig online vid tillfället var så klart hopplöst när flera tusen andra besökare försökte göra samma sak. Vilket innebär att jag fick stå i en gigantisk kö för att ladda upp mitt armband med pengar på plats. Blev en lång väntan för att få köpa en stackars cider.

Du som är lite känslig kan även gå på riktiga vattentoaletter för en ynka 5 krona. Här slipper du de klassiska bajamajorna och kan få riktig toalett och handfat med rinnande vatten och tvål utanför! Dagens festivaler är helt enkelt för alla.

Restips:

Kommunikationer
Jag åkte bil till Norrköping, hit kan du även ta dig lätt med tåg. Själva festivalen ligger cirka 15 minuter från centralstationen i Norrköping och du tar dig lätt dit med spårvagn. Alla som har en festivalbiljett åker gratis. Fridvalla är den station som ligger närmst festivalområdet och alla spårvagnar som går dit brukar vara uppmärkta med ”Bråvalla festival” vilket underlättar. När du kliver av i Fridvalla har du en promenad på cirka 10-15 minuter till festivalområdet.

Boende
Festivalen har självklart en camping där du kan bo. Men för de mer bekväma besökarna som jag själv finns det en mängd hotell i Norrköping där du kan bo. Vi bodde på First hotell och betalade ca 1400 kr för ett dubbelrum.

Biljettpriser
För en dagsbiljett betalade jag 1 095 kr. Ett festivalpass för 3 dagar kostar 2 390 kr (inkl camping 2 890 kr). Priser hittar du på festivalens hemsida http://www.bravallafestival.se/biljetter/

« »

© 2019 Mrs M. Tema av Anders Norén.