Press "Enter" to skip to content

En dag i fantasins värld – Disney World Orlando

Vi sitter i bilen och är på väg till Orlando. Vi har varit några dagar i Miami och utgår därifrån. Största anledningen till att vi åker till Orlando är för att vi har lovat barnen att vi ska till Disney World. Kanske egentligen bara är en ursäkt för jag känner mig ganska laddad jag också. Jag tror att det kommer att bli en häftigt upplevelse. Lite extra allt helt enkelt. Lite typiskt USA.

Bilresan tar cirka 3,5 timme. De flesta biluthyrningsfirmorna erbjuder att du kan hyra bilen på en plats och lämna tillbaka den på en annan. Vilket är utmärkt för oss som kommer att flyga hem från Orlando.

MOJ SWEDEN Skötväska skötväskor resa

Disney Worlds 5 parker
Disney World består av ett gigantiskt område med 5 olika parker. Vi kommer ägna en heldag på Disney World och har bestämt oss att besöka parken Magic Kingdom. Den mest klassiska av de 5 parkerna. Ska man besöka samtliga parker behöver man minst en dag per park. Vi kommer att ha två heldagar i Orlando. Den andra dagen tänkte vi ta det lite som det kommer samt försöka göra något som inte är alltför dyrt. För en dag på Disney World vet vi kostar ganska mycket.

Hotellet i Orlando
Vi står i hotellets lobby och känner oss lättade över att vara framme i Orlando. Vår uthyrningsfirma knappade in en väg mellan Miami och Orlando på Gps:en där man slapp betala vägtull. I efterhand hade vi nog hellre betalt lite vägtull istället för den extra tid som det tagit att åka småvägar. Dock fick vi se både en alligator i diket och en sköldpadda mitt i vägen som vi fick veja för så lite spännande var det ändå.

Hotellet vi valt att bo på är en stor resort som ligger mitt mellan Disneyområdet och Universal Studios och heter Parc Soleil by Hilton Grand Vacations. Lägenheten är stor och rymlig och de har en stor pool med en vattenrutschbana vilket gör att barnen jublar. Alternativet var att bo på något av Diseny Worlds egna hotell som ligger inne på området men då vi ändå har en bil tyckte vi inte att det var värt några extra tusenlappar att bo där.

På väg mot Disney World och Magic Kingdom
Det är morgon och idag ska vi besöka Disney World. Barnen är laddade och kan knappt sitta stilla. Biljetter till parken köpte vi igår från en kiosk som sålde biljetter till flera aktiviteter i Orlando. Förutom Disney World finns det hur mycket som helst att göra här. Biljetterna för en dag på Disney World och en park kostade cirka 1 000 kr per person vilket innebar att våra biljetter gick på 4 000 kr (två vuxna och två barn) . I inträdet ingår alla åkattraktioner och jag håller tummarna för att det är värt pengarna. För jag tycker att det är ganska dyrt.

Vi åker efter skyltarna med texten Disney World och inser snabbt hur många människor som är på väg mot samma destination. Parkeringen vi åker in i är enorm och vi blir snabbt vinkade hit och dit och tillslut har vi parkerat. Från parkeringsplatserna går det ett tåg som man tar bort till Disneyområdet. Vi tittar noga på skylten vid vår parkering som är märkt med en symbol, utan den blir det väldigt svårt att hitta tillbaka.

Snart kommer ett tåg som vi hoppar på. Efter tågresan får man välja om man vill ta spårvagn eller båt till huvudentrén. Vi är alla eniga om att det känns mysigare med båten och går mot båtbryggan.

Äntligen är vi framme och kan passare in genom entrén. Vi trodde att vi var ute i riktigt god tid men inser att det tog mycket längre tid att parkera och ta sig till entrén än vad vi trodde.

Mrs M Disney World restips

Planera ditt Disney-besök långt innan
Väl inne på området försöker vi lokalisera oss. Vi tittar på en karta och i en broschyr ser vi vilka attraktioner som finns. Vi inser ganska snabbt att vi måste ladda ner Disney Worlds app och att vårt besök borde ha bokats redan flera veckor tidigare för att besöket väl inne på området skulle varit så smidigt som möjligt. Men, men… nu är vi här och får helt enkelt fixa det på plats. Kanske skulle läst lite fler restips innan vi åkte men ibland räcker inte tiden till.

Vi beger oss till en automat där man har möjlighet att boka tre attraktioner och få en så kallad Fast track-biljett. Det vill säga att du har möjlighet att gå i en snabbkö förbi den ordinarie kön. Tre Fast track-biljetter per person ingår. Min dotter vill gå och hälsa på Anna och Elsa från filmen Frost och vi inser ganska snabbt att den attraktionen är en av de som har de längsta köerna och nyttjar en Fast track-biljett här. Vi inser också att om vi hade bokat dessa Fast track-biljetter hemma hade vi haft fler tider att välja på och att vi inte kan välja riktigt alla attraktioner vi vill då Fast track-tiderna är slut för dessa.

Disney World resblogg Mrs M tips slott

Mrs M Disney world reseblogg tips

Mrs M restips Disney World Florida

Vi fortsätter vårt lilla äventyr och dagen går och blandas med bergodalbanor, skattjakt, kramar från Elsa och Anna och parader. Barnens leenden är stora och vi har en toppendag. Lunch äter vi på en mexikansk restaurang men när vi ska äta middag blir vi lite förvånade igen. När vi frågar snällt om ett bord för fyra på första restaurangen får vi svar att vi måste förboka ett bord via appen. De kan inte hjälpa oss med detta. Vi börjar leta i appen och inser att det är inte det lättaste att hitta ett bord i sista minuten men lyckas till slut hitta en restaurang som har ett ledig. Ännu en sak vi borde ha gjort några veckor innan vårt besök.

Mrs M restips Florida Disney World kaffekoppar

Paraden, dagens höjdpunkt på Disney World
Efter en hel dag på parken börjar vi alla bli trötta men vill ju så klart inte missa den omtalade paraden som är varje kväll. Idag är paraden klockan 20.00 men kan ibland vara klockan 22.00 så ett tips kan vara att kolla upp det om man har kvällströtta barn och har flera dagar att välja på. Massor av besökare har samlats längs huvudgatan som leder upp mot slottet i parken och sedan börjar den. Musik och vagnar som lyser i alla dess färger åker förbi. Min dotter är så exalterad att hon pratar konstant och pekar och vinkar åt Musse Pigg, Mimmi, Peter Pan och alla figurerna som åker förbi. – Titta mamma, Musse vinkar åt mig, åt mig! Jag kan inget annat än le åt barnens glädje och känna att besöket var värt de pengar vi lagt ut. Paraden bara fortstätter och fortsätter och det tar en lång stund innan alla vagnar har åkt förbi. Vilken parad! Nöjda men trötta går vi mot utgången och tackar Disney World för denna gång.

Mrs M restips Disney world Orlando

Mrs M restips Disney World Florida

Resa hit
Flyg bokade jag hos Norweigian för cirka 4 500 kr per person, tur och retur med mellanlandning i Oslo. Biljetter till en av Disney Worlds parker kostar cirka 1 000 kr per person. Matpriserna inne på parken är som i Sverige ungefär. Men räkna med att ni gör av med cirka 2 000 kr för lunch, glass och middag.

4 Comments

 1. Wow, det blev ett dyrt kalas!! Visst hade det varit bäst att förboka. Det är alltid lättare att vara efterklok=) Jag hoppas att ni fick valuta för pengarna. Vi var på Euro Disney för 20 års sedan. Jag minns även att det var inte billigt då heller. Vi planerade då att om 10 år skulle vi åka till Disney world i Orlando. Tyvärr blev det inte av=/Tack för din resa och information. Kramiz

  • info@mrsm.se info@mrsm.se

   Ja, billigt är det inte med Disney World men vi hade det bra. Prismässigt så hade det nog tyvärr inte varit direkt billigare att boka besöket hemifrån men det hade varit smidigare om man hade bokat alla aktiviteter och kollat upp allt ordentligt innan 🙂

 2. Greetings! Very helpful advice within this article! It’s the little
  changes that will make the most significant changes.
  Many thanks for sharing!

 3. Vilken härlig dag. Men kändes som mycket att ha koll på innan. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *